Polibek růže - Kalei Gamiao

09.11.2014 10:44

Mistr ukulele, havajský hudebník Kalei Gamiao, uchvacuje své posluchače z celého světa nápaditou muzikálností a naprosto bezchybnou interpretací. Svým debutovým albem z roku 2008 Contemporary Ukulele, po jehož obrovském úspěchu zahltily Kaleiovu emailovou schránku koncertní nabídky z USA, Japonska či Thajska, patří Kalei mezi první průkopníky nové ukulelové revoluce.

Na svých workshopech po světě byl Kalei svědkem spojení lidí rozdílných názorů či vyznání. Byl svědkem, jak studenti šťastně brnkají společně na ukulele, z čehož usoudil staré známé, že hudba má sílu inspirovat, léčit a přinášet mír: "Hudba má moc měnit svět. Jsem jen posel," usmívá se Kalei. Sám podporuje charitativní organizace, jako je Music for Life Foundation, která poskytuje finanční prostředky studentnským ukulele workshopům na havajských školách.

Kalei pochází z městečka North Shore Haleiwa, které se nachází na třetím největším z osmi hlavních Havajských ostrovů. Zde začalo ve třinácti letech Kaleiovo ukulele dobrodružství, kdy utrpěl zranění při hraní baseballu. Aby se udržel v kondici, zatímco se zotavoval, naučil se hrát na ukulele. A láska na celý život vybouchla jako sopka. Jeho kompozici ovlivnila řada mistrů ukulele, jako jsou Alfred Canopin, Gordon Mark, Byron Yasui, Benny Chong a Kimo Hussey, kteří jej motivovali v různých škálách hudebních stylů - jazz, rock, pop, blues, flamenco, funky, stejně jako hudba jeho kulturních kořenů, typické havajské folklorní hudby. Sám Kalei obdivuje světové hráče na ukulele, jaki jsou Jake Shimabukuro, Benny Chong, Alfred Canopin, Gordon Mark, Byron Yasui, Bryan Tolentino, Brittni Paiva, Ohta san, Herb Ohta jr, Daniel Ho, James Hill, Kimo Hussey. Za méně než deset let Kalei inspiroval své fanoušky po celém světě, včetně autora tohoto článku :-)

Krom své vlastní tvorby nahrál pro Hawai music supply Kalei populární hit, jako je Kiss from a rose (Seal).

Website: www.kaleigamiao.com

Youtube: Kalei Gamiao