Multiinstrumentalistka Brittni Paiva

31.01.2016 13:42
Brittni Paiva (nar. 1988) je několikrát oceněná multi-instrumentalistka z města Hilo, které se nachází na Velkém ostrově na Havaji. Její hudební cesta začala ve čtyřech letech hrou na klavír. V dalších letech dospívání ji provázely nástroje jako bicí, baskytara, kytara a spousta dalších. V jedenácti letech se však Brittni zamilovala do ukulele a tím odstartovala její cesta k dosud vydaným pěti CD (v současnosti dokončuje šesté).
 
Brittni vychází z tradičních hudebních žánrů od pop music přes alternativní hudbu k EDM (Electronic Dance Music), které hraje na ukulele. Také používá ráda looper, jak je možné vidět například ve skladbě "Lights". V roce 2004 vydává Brittni své první CD nazvané "Brittni X3"
 
Spolupracovala s několika světovými muzikanty, jmenujme hlavně australského dábelského kytaristu Tommyho Emmanuela, s nímž zahrála bluesovou píseň "Workin' Men Blues" (aut. Merle Haggard) na California Worldfest v červenci 2012.
 
O rok později v únoru 2013 se setkala na jednom podiu v Honolulu také s latinsko-rockovým klasikem Carlosem Santanou v písni "Samba Pa Ti".
 
Zatím poslední album z roku 2012 "Tell U What" vyhrálo na Havaji titul "Album roku".
 
Brittni by ráda v budoucnu založila vlastní studio, aby mohla pomáhat začínajícím ukulelistům produkovat jejich vlastní CD.